Du er meget velkommen i skoven

Du er meget velkommen i skoven på Løvenholm Gods. Noget af det skønneste ved at færdes i skoven er, at der er stilhed, idyl og at man kan få fornemmelsen af at være ”langt væk”. Adgangsbestemmelserne til skoven understøtter dette, idet man fx ikke må køre bil i skoven eller afholde større arrangementer (uden forudgående tilladelse). Således hjælper de fælles adgangsbestemmelser til at sikre, at du kan opleve en tur i skoven uden unødige forstyrrelser.

Når du færdes i skoven skal du vise hensyn overfor skovens andre brugere, uanset om du er på Mountain bike, til hest eller til fods.

Det kræver ridekort at færdes til hest i skoven – du kan købe ridekortet herunder.

Adgangsbestemmelser for færdsel i skoven

Færdsel i Løvenholms skove skal foregå i overensstemmelse med Naturstyrelsens regler for færdsel i naturen, herunder færdsel i private skove. Du bør som skovgæst kende til de vigtigste bestemmelser:

  • Du må være i skoven fra kl. 06.00 til solnedgang
  • Du må færdes til fods og på cykel, men kun på skovveje.
  • Al motorkørsel er forbudt.
  • Du må samle grene, bær og svampe til eget forbrug (hvad det kan være i en hat), men kun langs skovvejen.
  • Din hund skal ALTID være i snor – også selvom netop din Fido er ganske velopdragen!

Du må ikke overnatte, samle brænde, fiske, jage eller lave ild i skoven!

Skoven kan på enkelte dage være lukket pga. fx jagt eller driftsaktiviteter som er farlige for dig som skovgæst. Såfremt skoven er lukket vil alle indgange til det berørte område være tydeligt af-mærket/spærret.

På dette link kan du orientere dig om hvornår der er jagt i hvilke områder af skoven: Jagtdatoer

Du kan læse de samlede adgangsbestemmelser på naturstyrelsens hjemmeside.

Organiseret brug af skoven

Organiseret brug og færdsel er ikke tilladt uden forudgående tilladelse. Organiserede aktiviteter omfatter både kommerciel benyttelse, men også arrangementer uden brugerbetaling betragtes som organiseret. Som tommelfingerregel skal du ansøge om tilladelse hvis: du opkræver deltagerbetaling, dit arrangement kræver tilmelding eller I er flere end 20 individer.

Du kan ansøge om tilladelse til organiseret brug af Løvenholm arealer ved henvendelse til Godskontoret via kontaktformularen.